Hírek

Kiemelkedően szerepeltek a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar hallgatói az országos egyetemi szaxofonversenyen, amelyen tizenhat tehetséges fiatal zenész lépett fel a Liszt teremben. A ZK hallgatóinak teljesítményét számos különdíjjal ismerték el.

A március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából a Debreceni Egyetem több munkatársa is állami kitüntetésben részesült. Az elismeréseket az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója tiszteletére rendezett budapesti ünnepségen vehették át.

Pályatársai, egykori és jelenlegi növendékei, valamint barátai köszöntötték Mohos Nagy Éva operaénekest, magánénektanárt a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán csütörtökön. A Magánének Tanszék egykori vezetőjéről tantermet neveztek el az intézményben.

A tavaszi félévben is gazdag programkínálattal várja a szépkorúakat a Szenior Egyetem előadás-sorozata, amely a Debreceni Egyetem harmadik missziójának keretében ad tájékoztatást a tudományos újdonságokról az idősebb korosztály számára.

Nemcsak a gyerekeket, a családokat is várja a februárban folytatódó Zene-Matiné – Hal(l) a zenében című sorozatában a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara. A vasárnapi hangversenyekkel a kar célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse és népszerűsítse a kortárs klasszikus zenét.

Országosan egyedülálló könnyűzenei képzés, új mesterszakok, kiemelkedő szakmai háttér, magasan kvalifikált oktatói gárda és gyors elhelyezkedési lehetőségek várják azokat, akik a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán folytatják tanulmányaikat. A ZK az ország egyik legszélesebb és legszínvonalasabb zenei képzési portfólióját kínálja a felvételizőknek.

hir

A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Humán Tudományok Doktori Iskola Nevelés- és Művelődéstudományi Doktori Programja...

A fővárosban, a Magyar Zene Házában mutatja be szeptemberben induló, hazai és nemzetközi szinten egyaránt egyedülálló Kortárs könnyűzenei alapképzését a Debreceni Egyetem. A január 20-án, pénteken 16 órakor kezdődő prezentáción Wolf Katitól és a Könnyűzenei Intézet vezetőitől tudhatják meg az érdeklődők a részleteket többek között a nyolc választható szakirányról és a szakon oktató hazai művészekről, zenei szakemberekről.

saxophone

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar és A Jövő Művészetéért Alapítvány 3. alkalommal rendezi meg az Országos Egyetemi Szaxofonversenyt.

dohnanyi

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Kamarazene Kabinetje és a Conservatory Alapítvány 2023. április 14-15. között rendezi meg a...