Bárdos Szimpózium

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara 2024. április 12-14. között ismét megrendezi szakmai találkozóját, a Bárdos Szimpóziumot, jeles évfordulóhoz: a Szolfézs-Zeneelmélet, Karvezetés Tanszék fennállásának 50. évfordulójához kötődve.

A találkozó programja zenepedagógiai előadásokat, bemutató tanításokat és kórushangversenyeket tartalmaz, valamint lehetőséget kínál a résztvevők tapasztalatcseréjére.

A Szimpóziumon neves szakemberek tartanak előadásokat, lehetőség lesz repertoárbővítésre, bemutató órák megtekintésére, valamint szekciós programok keretén belüli tapasztalatcserére. Ezen kívül számos kiváló kórust hallhatnak majd az érdeklődők, fellép a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar, az egri Vocalissimo Énekegyüttes, a debreceni Lautitia kóruscsalád, a Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskar, a Zeneművészeti Kar Vegyeskara és Bárdos Lajos Leánykara.

A Szimpóziumra várjuk az alsó- és középfokú ének-zene oktatás, az egyházzene-tanítás, a szolfézs- és zeneelmélet-oktatás és a kórusvezetés szakembereit, valamint az e hivatásra készülő diákokat, egyetemi hallgatókat. A találkozón, mint nem akkreditált továbbképzésen való részvételről igazolást adunk.

Helyszín: Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar (Debrecen, Nagyerdei körút 82.)

 

Dr. Végh Mónika
tanszékvezető


BÁRDOS SZIMPÓZIUMOK – 16 zenei írás

 

A 2020 és 2021 tavaszán a pandémia miatt elmaradt szimpóziumok tervezett előadásai, valamint egyéb zenei írások kaptak helyet abban a kötetben, mely megtalálható honlapunk KUTATÁS → KIADVÁNYOK rovatában.

A kötet szerzői: Ittzés Mihály, Mindszenty Zsuzsánna, Brückner Huba, S. Szabó Márta, Spiegel Marianna, Kovács Szilárd Ferenc, Kissné Mogyorósi Pálma, Nagy Máté, Arany János, Fógel-Veres Anett, Szabó Soma, Zombola Péter, Mike Ádám, Tóth Lilla, Szesztay Zsuzsa, Végh Mónika.

                                                                                                                                                    


 

Legutóbbi frissítés: 2023. 09. 15. 19:00