Bárdos Szimpózium

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Szolfézs-Zeneelmélet Karvezetés Tanszékének 50. évfordulója alkalmából 2024. április 12-14. között ismét megrendezi szakmai találkozóját, a Bárdos Szimpóziumot. A találkozó programjában zenepedagógiai előadásokat, bemutató tanításokat és kórushangversenyeket kínálunk, lehetőség lesz repertoárbővítésre, valamint a résztvevők tapasztalatcseréjére.

A szimpóziumon előadást tart Berkesi Sándor, Dulainé Madarász Annamária, Hudivók Marianna, Kocsis-Holper Zoltán, Kovács Szilárd, Lukács Elek, Nikodém Géza, Mike Ádám, Ordasi Péter, Péter Éva, S. Szabó Márta, Szesztay Zsuzsa, Terray Boglárka, Török Ágnes, Váradi Judit és Végh Mónika. 

Bemutató tanítások lesznek a Szent Efrém Általános Iskola, a Debreceni Zenede, valamint a Zeneművészeti Kar diákjaival Benedek-Paládi Krisztina, Nagy Máté és Horváth Zsolt vezetésével.

A hangversenyeken kiváló együttesek lépnek fel: a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar, az egri Vocalissimo Énekegyüttes, a Lautitia Kóruscsalád, a debreceni Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskar, a Canticum Novum Kamarakórus, a Bárdos Lajos Leánykar, valamint a Kodály Zoltán Ifjúsági Szimfonikus Zenekar.

A rendezvény közösségi szellemét a Márta Szabolcsné Lak Ágnessel történő, napindító közös hangképzés, valamint a szombat esti Blattnight is erősíti, melyet Terray Boglárka irányít majd.

A Szimpóziumra várjuk az alsó- és középfokú ének-zene oktatás, az egyházzene-tanítás, a szolfézs- és zeneelmélet-oktatás és a kórusvezetés szakembereit, valamint az e hivatásra készülő fiatalokat. A találkozón, mint nem akkreditált továbbképzésen való részvételről igazolást adunk.
 
A Szimpózium programja 2024. április 12-én, pénteken 14 órakor kezdődik, és 14-én, vasárnap délben ér véget, helyszíne a Zeneművészeti Kar Liszt terme (Debrecen, Nagyerdei körút 82.).

RÉSZLETES PROGRAM

Az NKA támogatásának köszönhetően részvételi díjat nem kérünk. 
Szállást és étkezést kedvezményes áron, külön térítés ellenében tudunk biztosítani.

Jelentkezési határidő: 2024. március 8.

JELENTKEZÉSI LAP

Adatkezelési tájékoztató | Érdekmérlegelési teszt | Adatkezelési nyilatkozat

További információ: bardosszimpozium@gmail.com.
 

 

Dr. Végh Mónika
tanszékvezető


BÁRDOS SZIMPÓZIUMOK – 16 zenei írás

 

A 2020 és 2021 tavaszán a pandémia miatt elmaradt szimpóziumok tervezett előadásai, valamint egyéb zenei írások kaptak helyet abban a kötetben, mely megtalálható honlapunk KUTATÁS → KIADVÁNYOK rovatában.

A kötet szerzői: Ittzés Mihály, Mindszenty Zsuzsánna, Brückner Huba, S. Szabó Márta, Spiegel Marianna, Kovács Szilárd Ferenc, Kissné Mogyorósi Pálma, Nagy Máté, Arany János, Fógel-Veres Anett, Szabó Soma, Zombola Péter, Mike Ádám, Tóth Lilla, Szesztay Zsuzsa, Végh Mónika.

                                                                                                                                                    


 

Legutóbbi frissítés: 2024. 04. 11. 15:56