Apja-fia – Berecz András és Berecz Mihály műsora

Különleges műsorral várja a közönséget a Steinway sorozat keretében Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó, valamint fia, a fiatal magyar zongorista generáció egyik legkiemelkedőbb egyénisége, Berecz Mihály.

2023. február 26. vasárnap 19.00 óra
Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar - Liszt terem

APJA-FIA
BERECZ ANDRÁS ÉS BERECZ MIHÁLY MŰSORA

 

A Kossuth díjas ének- és mesemondó dalai és meséi Berecz Mihály zenéjének gyökérzetévé lettek, melyből gyermekkori gardon-, majd hegedű-, később zongorajátéka bőséges tápanyaghoz jutott, és jut olykor ma is. Mihály Bartók-muzsikája családi-népzenei műhelyben kovácsolódott, csiszolódott. Ez feszes, táncba csalogató ritmusain is azonnal hallható. A magyar népzene anyanyelve lett, ez lett zenéjének egyik fundamentuma, védjegye.

Berecz András és Mihály, a két igen népszerű előadóművész önálló útját járja országban-világban, de még most is hatással vannak egymásra. Utóbb fiú az apjára. Ő viszi házhoz Bachot, Mozartot, Beethovent, Bartókot... Az énekes és mesemondó apát új hatások érik, új lehetőségek elé állítják. Eljött az idő, hogy fiú apját inspirálja. Apa és fia, ezen az estén egymást váltva játszanak, mesélnek… egymásnak, nekünk - tele életerővel, derűvel, ahogy megszokni nem lehet.

Berecz Mihály számos hazai és nemzetközi verseny nyertese, díjazottja. 2017-ben első helyezett lett a Debut Berlin és a II. Manhattani Zenei Versenyen. 2018-ban megnyerte a londoni Királyi Művészeti Akadémia Harriet Cohen Bach-díját. Tanulmányait Londonban a Royal Academy of Music zongoraművész szakán végezte kiemelkedő teljesítménnyel. 2021-ben a zürichi Anda Géza Nemzetközi Zongoraverseny Liszt-Bartók különdíjasa lett, ugyanebben az évben megkapta a Junior Prima Díjat. 2022 januárjától a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kamarazene tanszékének tanára. 2022 februárjában a Cziffra Alapítvány Tehetség-díjasa.

 

Jegyár: 3.500 Ft, diák- és nyugdíjas belépő: 2.500 Ft
Jegyek elővételben kaphatók a Tourinform Irodában (Debrecen, Piac u. 20.),
valamint a koncert napján 18.30-tól a helyszínen.

Legutóbbi frissítés: 2023. 02. 14. 08:23