Dobogós helyeken a debreceni karvezetés szakos hallgatók

2021, június 10 - 16:45
Erős mezőnyben szerezték meg a második és harmadik helyezést az országos karvezető versenyen hallgatóink.

2021. június 5-én 15. alkalommal rendezte meg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem a Lantos Rezső emlékére meghirdetett karvezető versenyt. A megmérettetésen  a zenei felsőoktatás karvezető-képzéseiben részt vevő hallgatói, illetve a két éven belül diplomát szerzett kóruskarnagyok a kórusélet magyar és külföldi szakembereiből álló zsűri előtt mérik össze tudásukat.

A versenyzők hét, többnyire kortárs magyar szerzők műveiből álló kötelező darabbal készültek. A kötelező művek vezénylésén kívül a résztvevők két különleges feladatot is kaptak: a kottaképtől eltérő harmóniák megtalálása egy J. S. Bach korálban, valamint egy ismeretlen mű vezénylése rövid felkészülési idő után.

A verseny második díját Paládi Krisztina, DE Zeneművészeti Kar negyedik évfolyamos, ének-zene művésztanár-zeneelmélet tanár szakos hallgatójának, míg a harmadik díjat Kozak Olimpiu, a DE Zeneművészeti Kar harmadik évfolyamos, ének-zene művésztanár-zeneelmélet tanár szakos hallgatójának ítélte oda a zsűri. Felkészítő tanáruk: Dr. Török Ágnes.

Az eredményekhez gratulálunk, további sikereket kívánunk!


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.