Díjeső a Zeneművészeti Kar hallgatóinak

Újabb sikereket értek el a Magánének Tanszék hallgatói:

1. helyezést ért el Takács Lilla a Sopravista International Festivals "Future Stars" versenyén. Tanára Dr. Iván Ildikó, korrepetitor: Anducska Katalin.

A "Lav Mirski" nemzetközi énekverseny különböző kategóriáiban 1. helyezést ért el Fujita Júlia (tanára: Dr. Ujvárosi Andrea, korrepetitor: Boda Balázs) és Csörgeö Luca (tanára: Francesca Provvisionato, korrepetitor: Boda Balázs). 2. helyezést ért el Bácskay-Szarvas Zsófia és Standi Szilvia (tanáruk: Francesca Provvisionato, korrepetitor: Boda Balázs).

 

Újabb versenygyőzelmeket tudhat magáénak Ilisz Dominik, a Zeneművészeti Kar zongora szakos, előkészítő tagozatos hallgatója. Nemcsak, hogy elnyerte a Festival 4 Arts keretében megrendezett Nemzetközi Zongora- és Hegedűverseny Nagydíját, de 1. helyezést ért el az Orbetello Nemzetközi Zongoraversenyen, továbbá a Temesvári Nyugati Egyetem szervezésében megvalósult ArtsON országos zenei versenyen és a Nagyváradi Egyetem által megrendezett Nemzetközi Hangszeres és Énekes Versenyen. Az utóbbi két megmérettetésen teljesítményét a zsűri különdíjjal is jutalmazta. Tanárai Dr. Duffek Mihály és Dr. Jámbor-Fekete Erzsébet.

 

Ugyancsak folytatták sikerszériájukat a Zeneművészeti Kar ütőhangszeres hallgatói. A TanBorEn Trió (tagjai Kerek Csombor, Madaras Zoltán és Tóth Levente) 1. helyezést ért el a svájci Luganóban megrendezett ISCART nemzetközi zenei versenyen, míg Torontóban a Rocky Mountain zenei verseny kamarazenei kategóriájában 2. helyen végeztek.

A trió egyik tagja, Tóth Levente egyéni megmérettetésben is remekelt, a Luganóban megrendezett Tiziano Rossetti nemzetközi zenei versenyen ütőhangszeres kategóriában abszolút 1. helyezést ért el.

Felkészítő tanáraik: Dr. Szabó István és Szalai Tamás.

 

Az eredményekhez gratulálunk, további sikereket kívánunk!

Legutóbbi frissítés: 2022. 07. 22. 14:44