Debreceni győzelem a Fiatal Tanárjelölt Karvezetők II. Országos Versenyén

...intézmények hallgatói számára meghirdetett karvezetőverseny 2019. február 23-24-én. A kétfordulós versenyen négy Kodály Zoltán és négy Kocsár Miklós kórusművet próbáltak és vezényeltek a versenyzők. Négy kiváló kórus közreműködött a versenyen: a szegedi Rókus Gyermekkar (vezetőjük Klement Ágnes), a Szegedi Tudományegyetem Vegyeskara (vez.: Kovács Gábor), a pécsi Kodály Zoltán Gimnázium Leánykara (vez.: Kertész Attila) és a szegedi Bartók Béla Nőikar (vez.: Valkai Dávid).

A zsűri tagjai Kutnyánszky Csaba DLA, karnagy, egyetemi tanár, a Zeneakadémia tanszékvezető tanára, Rozgonyi Éva Liszt-díjas karnagy és Szebellédi Valéria Liszt-díjas karnagy voltak.

A versenyen kiválóan szerepelt a két debreceni versenyző, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar ének-zene művésztanár – zeneelmélet-tanár szakának II. éves hallgatói.

I. díjat nyert   PALÁDI KRISZTINA
                          tanára Kabdebó Sándor, felkészülését segítette Berkesi Sándor

II. díjat nyert  BALÁZS GERGELY
                          tanára Török Ágnes

Paládi Krisztina a közreműködő egyetemi kórus különdíját is elnyerte, s mindketten meghívást kaptak a szegedi Bartók Béla Nőikar egy koncertjén való vezénylésre.

A versenyzők kórusmunkára történő felkészülését segítették intézményi kórusaink, valamint gyakorlókórusaink: a Nemes József vezette Lautitia Gyermekkar és a Kölcsey Kórus Tamási László vezetésével.

Köszönet a segítőknek, gratuláció a versenyzőknek!

  

Legutóbbi frissítés: 2022. 07. 22. 14:44