Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjai

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdetett az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjainak elnyerésére. Az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben, mesterképzésben vagy doktori képzésben részt vevő – hallgatók, doktorjelöltek, valamint Bolyai ösztöndíjban részesülő fiatal oktatók, kutatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak. A pályázati dokumentáció elérhető az EMMI honlapján (http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma) a „Dokumentumok / Pályázatok” menüpont alatt, vagy a Debreceni Egyetem portálján a https://unideb.hu/hu/palyazati-kiirasok címen.
 

A pályázatok bírálatát és rangsorolását az EMMI az egyetemek hatáskörébe utalta oly módon, hogy a doktorandusz és a doktorjelölt pályázatok bírálata és rangsorolása a doktori tanács feladata, míg az alap- és mesterképzéses hallgatók pályázatainak rangsorolásáról a karok javaslata alapján a Rektor dönt. Az alapképzésben elnyerhető ösztöndíj összege 75.000 Ft/hó (első éven 50.000 Ft/hó), míg az osztatlan és a mesterképzésben részt vevő hallgatók esetében ez az összeg 100.000 Ft/hó (osztatlan képzésben első éven 50.000 Ft/hó), az ösztöndíjak futamideje 5 vagy 10 hónap.
 

A pályázati folyamat lebonyolításához az EMMI részletes ütemtervet készített. A benyújtási határidő 2018. május 10.
A pályázatok regisztrálásának, formai ellenőrzésének, a hiánypótlások lebonyolításának határideje 2018. május 30., ezt a feladatot a Tudományos Igazgatóság végzi el. A pályázatok szakmai, szakértői pontozását és rangsorolását 2018. június 8. és június 25. között kell elvégezni. A 2017/2018. tanév ösztöndíjasainak záró szakmai beszámolóját a július 10. és július 31. közötti időszakban kell értékelni.

Frissítés dátuma: 2018.05.10.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.