Tájékoztató a 2021. évi általános felvételi eljárásról

Tisztelt Jelentkezők!

 

Bár a koronavírus-járvány ebben az évben is része mindennapjainknak, az érvényben lévő jogszabályok és védelmi intézkedések alapján az idei felvételi eljárásban a felvételi vizsgák már részben ismét személyes jelenléti formában kerülnek megszervezésre a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karon.

Természetesen továbbra is kiemelten fontosnak tartjuk a felvételi eljárásban résztvevők egészségügyi biztonságát, a Kar a járványügyi előírások maradéktalan betartásához szükséges tárgyi és személyi feltételekkel rendelkezik.

A felvételi vizsgák az alábbi módon kerülnek megszervezésre:

 1. A főtárgy felvételi követelmények veszélyhelyzet alatti, módosított követelményei hatályon kívül kerültek, újra a hagyományos eljárásban meghatározott követelmények érvényesek. (www.music.unideb.huFelvételizőknek menüpont alatt találhatók)
   
 2. Az egyes szakok főtárgy gyakorlati valamint a rövid ciklusú tanárképzés gyakorlati szakmai vizsgái jelenléti formában kerülnek lebonyolításra az oldalon található beosztás szerint. Főtárgy felvételi vizsga kizárólag orvosilag igazolt, kiemelt egészségügyi kockázat esetében teljesíthető videóanyag feltöltésével.
  Az ehhez szükséges kérvény innen tölthető le. A kitöltött nyomtatványt és a mellé csatolt orvosi igazolást a e-mail címre kell megküldeni a 2021. június 4-ig. Ebben az esetben a főtárgy videófelvétel linkjeinek beküldési határideje: 2021. június 11. 23:59.

  Videófelvételt csak az a jelentkező küldhet be, akinek a Kar visszaigazoló e-mailben engedélyezte azt.

  A Szolfézs-Zeneelmélet, Karvezetés tanszék képzései esetében a főtárgy felvételi vizsga komplexitása miatt minden intézményi felvételi vizsga személyes jelenlétet igénylő formában kerül megszervezésre.
   

 3. Előadó-művészet BA és osztatlan tanárszakok esetében a főtárgy gyakorlati vizsgán legalább 150 pontot elért jelentkezőknek a szolfézs-zeneelmélet alkalmassági vizsga videókonferencia keretében kerül megszervezésre. Az érintettek a felvi.hu-n megadott e-mail címükre kapják meg a rájuk vonatkozó beosztást. (videókonferencia szabályai a vonatkozó tájékoztatóban)
   
 4. Előadó-művészet BA és osztatlan tanárszakok esetében a kötelező zongora alkalmassági vizsga az előző évhez hasonlóan nem kerül megszervezésre. Kivétel orgona szakirány és Szolfézs-Zeneelmélet, Karvezetés tanszék képzései, ahol jelenléti formában kell teljesíteni az alkalmassági vizsgát.
   
 5. Az osztatlan tanárképzésre első helyen intézményünkbe jelentkezők tanári alkalmassági vizsgálata ismét kézzel írt motivációs levél értékelésével kerül kiváltásra. Ezt a felvi.hu-ra szükséges feltölteni, legkésőbb 2021. június 4-ig.
   
 6. A rövid ciklusú tanárképzésre jelentkezők esetében a tanári szakképzettség igazolása továbbra is mentesít a tanári alkalmassági vizsgálat teljesítése alól.
   
 7. A szakirány szerinti művész MA-ra épülő, 2 féléves zeneművésztanár mesterképzési szakra jelentkezők gyakorlati felvételi (ped-pszi felvételi vizsga), valamint szakmai gyakorlati felvételi vizsgája is videókonferencia keretében kerül megszervezésre, az érintettek a felvi.hu-n megadott e-mail címükre kapják meg a rájuk vonatkozó beosztást. (videókonferencia szabályai a vonatkozó tájékoztatóban)
   
 8. A főtárgy felvételi vizsgadíj összege változatlanul 3000 Ft. A díjat az alábbi számlaszámra történő utalással lehet befizetni, melyről a bizonylatot regisztrációkor, a főtárgy felvételi vizsga előtt a Tanulmányi Osztályon kell bemutatni. Lehetőség van a bizonylat online beküldésére is, ezt a címre lehet megtenni 2021. június 14-ig.
  A vizsgadíj befizetésének elmulasztása esetén a felvételi vizsga nem kezdhető meg!

            Számlatulajdonos: Debreceni Egyetem
            Számlaszám: 10034002-00282871-00000000 (Magyar Államkincstár)
            Közlemény: DE-ZK felvételi vizsgadíj, jelentkező neve, 1E1JBD00OFFI 247

   

 9. A felvi.hu-ra feltöltött, a felvételi eljárás szempontjából releváns dokumentumok eredeti példányát szintén regisztrációkor, a főtárgy felvételi vizsga előtt kell bemutatni a Tanulmányi Osztályon.

 

Az egyes felvételi vizsgákra vonatkozó dokumentumok:

 

Fontos, hogy a jelentkezők idén sem kapnak postai úton behívólevelet,
minden információ a felvi.hu-n megadott e-mail elérhetőségeken kerül kiküldésre,
illetve a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar honlapján lesz elérhető.

 

Sikeres felvételit kívánok!

 

Dr. Lakatos Péter
dékán

Frissítés dátuma: 2021.05.14.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.