Stachó László Gyakorlásmódszertan és zenei képzeletfejlesztés mesterkurzusa

2019, április 24 - 12:00 - 2019, április 25 - 17:00
Dr. Stachó László tart mesterkurzust 2019. április 24-25-én, szerdán és csütörtökön a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Liszt termében.

A mesterkurzuson a résztvevők egy újonnan kifejlesztett zenei figyelemirányítási módszertan, a Gyakorlásmódszertan mentén foglalkoznak azok főtárgyi, ill. kamaradarabjaival. E módszertan igen hatékonyan segít a legkülönbözőbb stílusú és nehézségű darabok pontos és biztonságos, a zenei tartalmat előtérbe helyező megtanulásában, és részben memorizálásukban is. A Gyakorlásmódszertan elsősorban a zenei figyelem irányításának képességét fejleszti: a zenészt képessé teszi arra, hogy a zenei folyamatban otthonosan és kényelmesen tájékozódjon, és minden pillanatban koncentráltan és mélyen át tudja élni a zene tartalmát. Eddigi, széles körű tapasztalatok nyomán a gyakorlásmódszertani fejlesztés eredményeképpen igen jelentős javulás tapasztalható nemcsak a résztvevők zenei formaérzéke, lüktetés- és ritmusérzéke, hanem zenei átélésük és kifejezőkészségük intenzitása terén - már nagyon rövid időn belül is.

A mesterkurzus a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Liszt termében kerül megrendezésre.
2019. április 24. (szerda)     12:00-16:00
2019. április 25. (csütörtök) 11:00-17:00

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.