Mogyorósi Éva, mesteroktató

Zongoraművész,- tanár diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerzett. Oktatói tevékenységet a karcagi zeneiskolában (1993-94), a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Miskolcon (1996-97), a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában Debrecenben (1997- 2000), a Zeneművészeti Karon (1994-95, majd 1997. óta folyamatosan) folytatott és folytat elsősorban korrepetitorként, emellett zongora kötelező és lapról olvasás tárgyak tanára.

1983-89 között megyei és országos zongoraversenyeken ért el szép helyezéseket. Már tanulmányai alatt sokszor szerepelt zongorakísérőként, 1994 óta elsősorban e tevékenysége révén ismert, de szólistaként is pódiumra lép. A Phoenix Kamarazenei Csoport hangversenyeinek állandó résztvevője, szóló-, és kamaramuzsikusként egyaránt. Közvetlen kollegái Matuz István és Regős Imre koncertjeinek közreműködője, ezen kívül a különböző országos és nemzetközi fuvolás rendezvények állandó zongorakísérője. 2003-ban az Országos Középiskolai Fuvolaversenyen korrepetitori különdíjban részesült. A Magyar Rádió Márványtermében több hangversenyen működött közre.

Részt vett nemzetközi versenyeken, (pl. Temesvár), a Budapesten 2003-ban megrendezett Nemzetközi Fuvolaverseny hivatalos korrepetitora volt.

 

1995-ben Bartók műveivel szerepelt az ESTA budapesti konferenciáján. Külföldön Franciaország, Németország és Románia hangversenypódiumain lépett fel.

Frissítés dátuma: 2017.06.02.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.