Debreceni siker a nemzetközi énekversenyen

2018, szeptember 27 - 09:00
Harmadízben került megrendezésre Érsekújváron a Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny 2018. szeptember 21-23. között.

A zsűri tagjai Szinetár Miklós, Kertesi Ingrid, Mgr. Art. Otokar Klein, Mgr. Klemen Terézia, Katona Ágnes, Kürthy András, Iván Ildikó és Dunajszky Géza voltak.

A verseny során rendkívül erős és tehetséges, javarészt végzett és/vagy pályán lévő énekesekből álló csapat mérhette össze tudását. Az opera kategóriába jelentkező 34 énekes közül a döntőbe 8-an jutottak, ahol  rendkívül színvonalas előadásokat hallhatott a közönség és a zsűri.

Erndt Frencise, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának elsőéves mester opera- szakos hallgatója többek közt Mozart és Wagner áriáit adta elő, melynek kiváló tolmácsolásáért és a versenyben nyújtott teljesítményéért az opera kategória III. helyezését nyerte el. Felkészítő tanárai: Hruby Edit (operaénekes-mesteroktató) és Anducska Katalin (korrepetítor-mesteroktató) voltak.

Az elért eredményhez gratulálunk, további sikereket kívánunk!
 

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ