Dr. Horváth Bence, egyetemi docens

Felsőfokú zenei tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte Varasdy Frigyes osztályában, ahol trombitaművész, -tanár diplomát szerzett 1998-ban. Ezután posztgraduális képzés keretében két évig a németországi Karlsruhe-i Főiskolán folytatott tanulmányokat Prof. Reinhold Friedrich növendékeként, majd a LFZE doktoriskoláját végezte el. Doktori fokozatot 2006-ban szerzett, kutatási témája: A trombita szerepének változásai a zeneirodalomban.

Tanulmányai alatt több hazai és külföldi versenyen ért el eredményeket: Országos Szakközépiskolai verseny – Miskolc 3. díj, rézfúvós kvintettel – Barcs és Passau 1. díj, ITG verseny – Ohio döntős, Nemzetközi Trombitaverseny – Pilisvörösvár 2. díj és különdíj.

Neves művészek – Maurice André, Marcus Stockhausen, dr. Edward H. Tarr, Timofei Dokschitzer – hazai és nemzetközi kurzusain vett részt.

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának szólótrombitása 1999. óta. Zenekari tevékenysége mellett szóló- és kamarahangversenyek fellépő művésze itthon és külföldön egyaránt.

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában 2004-2009-ig tanított, 2008.szeptembere óta a Zeneművészeti Kar oktatója, főtárgy, kamarazene, repertoárismeret tárgyak tanára.

Díjai: Fischer Annie előadóművészi ösztöndíj 2000, 2001, 2002, Artisjus – díj 2000; 2006.

Frissítés dátuma: 2017.06.02.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.