Bárdos Szimpózium 2016.

Bárdos SzimpóziumA Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar 2016-ban is megrendezi szakmai találkozóját, a Bárdos Szimpóziumot. Az intézmény Bárdos Lajos Leánykara működésének 40. évfordulója alkalmából idén a rendezvény középpontjában e jubileum és a kórusmuzsika áll. Hangversenyekkel, előadásokkal, bemutató kóruspróbákkal kívánjuk segíteni az iskolai kórusok, valamint a felnőtt énekkarok munkáját, repertoárbővítését, a kórusvezetők továbbképzését.

A Bárdos Szimpózium időpontja és helyszíne: 2016. március 11-13., a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar épülete.

A Szimpóziumra várjuk az alsó- és középfokú ének-zene oktatás, a zeneművészeti képzés tanárait és a kórusvezetés szakembereit, valamint a pályánkra készülő fiatalokat.

A rendezvényen a Bárdos Lajos Leánykar (karvezető: Ordasi Péter) mellett fellép a Kölcsey Kórus (Tamási László), a Bartók Béla Nőikar (Ordasi Péter), az Ady Endre Gimnázium Leánykara (Kerekes Rita), a Canticum Novum Kamarakórus (Török Ágnes), a Lautitia Ifjúsági Vegyeskar (Nemes József) és a Debreceni Baptista Gyülekezet Énekegyüttese (Pető István). Bemutató kórusfoglalkozást tart a Szivárvány Gyermekkar, Debrecen (Deli Gabriella), a Tömörkény Leánykar, Szeged (Dohány Gabriella) és a Laudate Kórus, Pécs (Havasi Gábor). Vezényelnek még a rendező tanszék egykori és jelenlegi hallgatói.

A magyarországi kórusélet megújításának érdekében előadásokat, pódiumbeszélgetéseket tartunk Berkesi Sándor, Ittzés Mihály, Mohay Miklós, Rozgonyi Éva, Tóth Péter és Szabó Dénes, valamint a fellépő karnagyok közreműködésével.

A szimpóziumra megkülönböztetett szeretettel hívjuk a Bárdos Leánykar egykori tagjait, az intézmény Szolfézs-Zeneelmélet, Karvezetés tanszékének volt hallgatóit és tanárait. A programsorozatban lehetőség nyílik közös éneklésre, évfolyam-találkozók megrendezésére, szakmai beszélgetésekre.
A Szimpóziumon – mint nem akkreditált továbbképzésen – való részvételről a 93/2009. (IV. 24.) korm. rendelet értelmében igazolást adunk.

Dr. S. Szabó Márta
egyetemi docens

tanszékvezető

Frissítés dátuma: 2017.05.29.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.