A kar küldetése

A Zeneművészeti Kar a hazai zenei felsőoktatás szerves részeként működő felsőoktatási képző helyszín, a Debreceni Egyetem szervezeti egysége. Célja és feladata a magyar zenekultúra átörökítése az egymást követő generációk számára, zenetanárok, zeneművész tanárok, zeneművészek képzése. E feladat legfőként a régióban, de Magyarország egész területén központi része a küldetésnek. A szűken vett oktatási célok mellett a Kar jelentős kulturális szerepvállalása különleges feladat.

A képzést kiegészítő színes hangversenyélet fenntartása, Debrecen M. J. Város Önkormányzatával kialakított folyamatos együttműködés különleges többletérték. A Zeneművészeti Kar hasonló szerepvállalása az Egyetem belső közművelődési és kulturális életében az általános funkciók kiemelt része. A hazai művészeti felsőoktatásban a Kar az egységes zenekultúra gyarapításában érdekelt, a nemzetközi zenei életben pedig a magyar értékek felmutatása és elismertetése a cél. E feladatoknak megfelelően fontos törekvés minden lehetséges kapcsolati forma erősítése az Európai Unió országaival valamint az Unión kívüli országokkal fennálló és tovább bővítendő kapcsolat.

 

Frissítés dátuma: 2021.01.18.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.