Fejérvári Zsolt - gordon, Báll Dávid - zongora hangversenye

2022, április 21 - 19:00
Fejérvári Zsolt gordonművész és Báll Dávid zongoraművész hangversenye zárja a Konzervatóriumi Esték sorozatát, előadásukban négy nagybőgőre és zongorára írott szonáta csendül fel.

2022. április 21. csütörtök 19.00 óra
Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar - Liszt terem

FEJÉRVÁRI ZSOLT – GORDON, BÁLL DÁVID – ZONGORA HANGVERSENYE

 

Műsor:

Sofia Gubaidulina: Szonáta nagybőgőre és zongorára
Paul Hindemith: Szonáta nagybőgőre és zongorára
Fekete Gyula: Szonáta nagybőgőre és zongorára
Franz Schubert: a-moll szonáta (Arpeggione)

 

Fejérvári Zsolt a Budapesti Fesztiválzenekar szólamvezetője, a Zeneakadémia tanára, a cremonai Giovanni Bottesini-verseny második helyezettje, a Fesztiválzenekar Végh Sándor Versenyének ötszörös győztese, nemzetközi kamarazenei fesztiválok (Lockenhaus, Ittingen, Kaposfest, Fesztiválakadémia, kamara.hu, Sebők-Fesztivál – Ernen) állandó résztvevője. Rendszeres meghívottja Schiff András 'Andrea Barca' elnevezésű kamarazenekarának, a Müncheni Kamarazenekarnak és a kismartoni Haydn Philharmonie-nak. Szólistaként többek között az amszterdami Concertgebouw nagytermében és a londoni Royal Albert Hallban is fellépett már.

Báll Dávid többszörös versenygyőztes, háromszoros Fischer Annie Ösztöndíjas, Robicsek Péter, Ari Kupsus, Köztársasági és Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa. Fellépett többek közt New Yorkban, Washingtonban, Buenos Airesben, Pekingben, Dalianban, Tokióban, Kyotóban, Moszkvában, Isztambulban és Európa nagyvárosainak szinte összes neves koncerttermében. 

Fejérvári Zsolt és Báll Dávid már több alkalommal muzsikált együtt, Fekete Gyula nekik ajánlva komponálta a hangversenyen is elhangzó Szonátáját, ami egyben a mű ősbemutatója is.

 

Jegyár: 2.000 Ft, diák- és nyugdíjas belépő: 1.500 Ft
Jegyek a koncert napján 8.00-16.00 óra között a Zeneművészeti Kar Művészeti Menedzser Irodájában, illetve 18.30-tól a helyszínen válthatók.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.