SONUS ütőegyüttes

Művészeti vezető: Szabó István

A SONUS Ütőegyüttest a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói alkotják. 1974 óta működik, 2004 óta használják a SONUS nevet.
Az együttes minden évben több koncertsorozatban is szerepel, repertoárjukon gyermekkoncertek és klasszikus kamarazenei estek is megtalálhatók. Saját szervezésű koncertjeik is népszerűek, mint például a Szilveszteri Óévbúcsúztató hangverseny vagy korábban a Farsangi koncert.. Ezeken a hangversenyeken a klasszikus ütőhangszeres darabok mellett átiratok és népszerű darabok is megszólalnak. Több alkalommal jártak külföldön, legutóbb Horvátországban léptek fel nemzetközi fesztiválon 2020 januárjában.
Az együttest 1993 óta Szabó István irányítja.

  

 

Frissítés dátuma: 2020.01.29.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.