Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája

2021, augusztus 5 - 14:00 - 2021, augusztus 17 - 21:30
Huszadik alkalommal rendezi meg az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáját a DE Zeneművészeti Kara. A hagyományos zeneművészeti kurzusokra szakgimnáziumi növendékek, főiskolások, egyetemi hallgatók, fiatal zenetanárok jelentkezését várjuk.

2021. augusztus 5-17 között kerül megrendezésre a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hagyományos zenei kurzusa. A hangszeres és énekes mesterkurzusokra csaknem 30 professzor várja a fiatalokat, akik a Zenés esték a Nagyerdőn sorozatban – a korábbi évekhez hasonlóan - ingyenes hangversenyeket is adnak az akadémia ideje alatt a Zeneművészeti Karon.

Az ifjú zeneművészek nemcsak tőlük tanulhatnak az egyéni képzéseken, de lehetőségük nyílik arra is, hogy bekapcsolódjanak a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar munkájába, melyet a hagyományoknak megfelelően Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, a Magyar Szent István-rend kitüntetettje, a Nemzet Művésze irányít.

A hangszeres mesterkurzusok mellett Petrovics Emil kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Erkel Ferenc-díjas magyar zeneszerző emlékére énekversenyt is rendeznek. A 20-21. századi vokális zenéhez kapcsolódó megmérettetésen Bátori Éva operaénekes, érdemes és kiváló művész szakmai vezetése mellett az is részt vehet, aki nem jelentkezik a nyári akadémiára.

További információk: ymsa.unideb.hu


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.