Gyakorlásmódszertan és zenei képzeletfejlesztés mesterkurzus Dr. Stachó Lászlóval

2020, október 21 - 10:00 - 2020, október 22 - 20:00
Stachó László tart mesterkurzust a Gulyás György Szakkollégium szervezésében két napon át a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán.
A mesterkurzuson egy újonnan kifejlesztett zenei figyelemirányítási módszertan, a Gyakorlásmódszertan mentén foglalkozunk a résztvevők főtárgyi, ill. kamaradarabjaival. E módszertan igen hatékonyan segít a legkülönbözőbb stílusú és nehézségű darabok pontos és biztonságos, a zenei tartalmat előtérbe helyező megtanulásában, és részben memorizálásukban is. A Gyakorlásmódszertan elsősorban a zenei figyelem irányításának képességét fejleszti: képessé tesz arra, hogy a zenei folyamatban otthonosan és kényelmesen tájékozódjunk, és minden pillanatban koncentráltan és mélyen át tudjuk élni a zene tartalmát. Eddigi, széles körű tapasztalataink nyomán a gyakorlásmódszertani fejlesztés eredményeképpen igen jelentős javulás tapasztalható nemcsak a résztvevők zenei formaérzéke, lüktetés- és ritmusérzéke, hanem zenei átélésük és kifejezőkészségük intenzitása terén – már nagyon rövid időn belül is.
Helyszín: Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar (4032, Debrecen Nagyerdei krt. 82.)
A jelenlegi higiéniai szabályok betartása érdekében kérünk mindenkit, hogy viseljen a kurzus során szájat és orrot eltakaró maszkot!
A kurzus mindenki számára díjtalan!

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.