Grünwald Béla, mesteroktató

Zenei tanulmányait szülővárosában kezdte a Simonffy Emil Zeneiskolában, majd a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Debreceni Tagozatán folytatta Illés Kálmán zongoraművész szakmai irányításával. Zongoraművész, -tanár diplomáját Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte Dráfi Kálmán tanítványaként.

Diplomájának megszerzése óta a Zeneművészeti Karon oktat; zongora főtárgy, kíséret, lapról játék tárgyak tanára. Emellett 2000. óta a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola zongoratanára.

Debrecen város zenei életének aktív közreműködője, a hangversenypódiumok gyakori fellépő művésze szólistaként és kamaramuzsikusként egyaránt. A Debreceni Filharmonikus Zenekar bérleti sorozatában Mozart zongoraversenyét játszotta, a zenekar más műsorprogramjainak is rendszeres résztvevője. Ifjúsági hangversenysorozatokon a régió több helyszínén is fellépett különböző kamaraegyüttesekkel.

A Phoenix Kamarazenei Csoport alapító tagja, kamaramuzsikusként és a Debreceni Filharmonikus Zenekarral több külföldi koncertkörúton részt vett Németországban.

Frissítés dátuma: 2017.06.02.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ