B. Kiss Zsuzsanna, mesteroktató

Zongoraművész, -tanár diplomáját jeles minősítéssel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte (1981), ahol tanárai Szegedi Anikó, Schiff András és Kurtág György voltak. A diploma megszerzése után a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanára, majd a zongora tanszak vezetője lett (1981-1989). Rendszeresen zsűrizett zenei versenyeken. A Miskolci Televízióban kulturális és zenei műsorokat szerkesztett. 1989-1998 között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Miskolci Tagozatának, majd a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetének a tanára (2003-2008).

Tanítványai hazai és nemzetközi mesterkurzusok rendszeres résztvevői. Számos növendéke tanul a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, akik nemzetközi és országos versenyek díjnyertesei. Tanárként elnyerte a Magyar Zeneművészek Szövetségének Különdíját (1986).

1981 óta aktív résztvevője volt Miskolc zenei életének mint szólista és kamarazenész. A Miskolci Szimfonikus Zenekarral rendszeresen koncertezett itthon és külföldön. Több rádiófelvételt készített a Corelli Kamarazenekarral és a Miskolci Szimfonikus Zenekarral.

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán 1997. óta tanít zongora főtárgyat. Tanári tevékenysége mellett művészi munkát is folytat, szóló és kamarakoncerteket ad. Rendszeresen tart szakmai továbbképzéseket, mesterkurzusokat.

Frissítés dátuma: 2017.06.02.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.