Pless Attila, tanszékvezető főiskolai docens

Zenei tanulmányait 8 évesen kezdte szülővárosában. A Simonffy Emil Zeneiskolában Dr. Irinyi Tamásné, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában Irmai Kálmán tanította.1988-ban kiváló minősítésű diplomát szerzett Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Tanárai Szegedi Ernő és Hambalkó Edit zongoraművészek voltak. Aktív résztvevője volt Sebők György, Dimitrij Baskirov és Rudolf Kehrer mesterkurzusainak. Több nemzetközi zongoraversenyen vett részt (például: Seregno 1987, Parma 1992, Enna 1993, Aosta 1995). Budapesten a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen a középdöntőbe jutott (1986).

Magyarország számos városában hangversenyezett. Fellépett a Novi Sad-i Rádióban, Olaszországban, Németországban, Finnországban, Litvániában, Dániában, Görögországban, az Egyesült Államokban, valamint Kanadában.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre / Zeneakadémiára/, illetve a Debreceni Egyetem Konzervatóriuma egyetemi tagozatára több tanítványa nyert felvételt. Növendékei, illetve főiskolai és egyetemi tagozatos hallgatói számos nemzetközi fesztiválon, országos zongoraversenyen nyertek első, második, harmadik díjat. Mesterkurzust tartott Magyarország több városában, Finnországban és Németországban. A Phoenix Kamarazenei Csoport alapító tagja. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata többször támogatta és jutalmazta zongoraművészi, valamint tanári tevékenységét. 1995-ben megkapta a “Junge Kunst in Europa” díjat Debrecen testvérvárosában, a németországi Paderbornban. 1986-tól tanít a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán.

Frissítés dátuma: 2018.07.31.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.