Balog József zongoraestje

2020, február 13 - 19:00
Balog József Liszt-díjas zongoraművész hangversenyével folytatódik az Universitas-Debrecen és a Steinway hangversenysorozat 2020. február 13-án, csütörtökön 19 órakor a DE Zeneművészeti Kar Liszt termében.

2020. február 13. csütörtök 19.00 óra
Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar - LISZT TEREM

BALOG JÓZSEF ZONGORAESTJE

 

Wolf Péter: Wolf-temperiertes Klavier

 

"A komponista korábban a „könnyűzene” világában vált ismertté: ő írta például a Vuk máig emlékezetes melódiáit, melynek minden üteme slágerré vált. Nemcsak filmzenéket írt, hanem zongorán kísért és hangszerelt is. Ám Wolf Péter munkássága remek példáját adja annak, hogy nincsenek skatulyák, nincs „komoly-” és „könnyű-”, csak minőségi zenélés.
A Wolf-temperiertes Klavier nyilvánvalóan Bach Wohltemperiertes Klavierjától vette a mintáját.
Annyiban mindenképp, hogy a címmel ellátott karakterdarabok sorozata az oktáv mind a tizenkét hangját felhasználja a kompozíciók alaphangnemeként – dúrban és mollban egyaránt. Bach mellett izgalmas szellemi kalandként ismerhetünk rá a zenetörténet számos szereplőjére és stílusára.
Wolf Péter színeit, karaktereit Balog József játéka teszi élvezetessé, aki fölényes technikával és megkapó érzékenységgel közvetíti a zeneszerző szellemes paródiáit, egy zenei „Így írtok ti” újabb megfogalmazását."
Kovács Ilona kritikája, Gramofon, 2019. tél.

 

Jegyár: 1.500 Ft, diák- és nyugdíjas belépő: 1.000 Ft
Jegyek a koncert napján 8.00-16.00 óra között a Zeneművészeti Kar Dékáni Hivatalában, illetve 18.30-tól a helyszínen válthatóak.

Az Universitas-Debrecen és a Steinway hangversenysorozat közös rendezvénye!


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.