Zenés esték a Nagyerdőn

2019, július 14 - 19:00 - 2019, július 23 - 22:00
A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara 19. alkalommal rendezi meg az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáját 2019. július 14-23. között. A Magyarországon egyedülálló zenei rendezvény a meghívott, hazai és külföldi nagyhírű művészek és tanárok...

...révén kiváló lehetőséget nyújt a résztvevő egyetemi hallgatók egyéni, intenzív zenei és hangszeres képességfejlesztésére, az elmélyült művészi, hangszeres munkára.
A mesterkurzusokat tartó professzorok a "Zenés esték a Nagyerdőn" sorozatban ingyenes hangversenyeket is adnak az akadémia ideje alatt a Zeneművészeti Karon.
Ahogy minden évben, úgy idén is újjáalakul a Nyári Akadémia keretében a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar, melyet a hagyományokhoz hűen Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, a Szent István Rend birtokosa, a Nemzet Művésze, Debrecen Díszpolgára és a Debreceni Egyetem díszdoktora irányít. A világzenekar tagjai Bolyky Zoltán betanító karmesterrel is készülnek a kéthetes program debreceni záróhangversenyére, melyet július 23-án, kedden 19 órától adnak majd a Kölcsey Központban. A Nyári Akadémia zárását követően ebben az évben is körútra indul a világzenekar, elsőként Budapesten, a Városmajori Szabadtéri Színpadon lépnek fel július 24-én este, majd másnap - az akadémia történetében először - Bécsben, a Minorita templomban zárják a turnét.
Szeretettel várjuk hangversenyeinkre!

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ