Nádmesék - Különkiadás

2022, február 16 - 16:00
Sándor Ádám, Bicskey Gábor - oboa, Szokody Anikó - zongora hangversenyére várjuk Önöket 2022. február 16-án, szerdán 16 órakor a DE Zeneművészeti Kar Kamaratermébe.

Antonio Vivaldi a hangszeres versenymű - olasz kifejezéssel „concerto” műfajának egyik legismertebb művelője. Szerzeményei között 36 versenymű szerepel, amelyekben az oboa áll a középpontban. Német kollégája Johann Joachim Quantz, aki nemcsak II. Frigyes porosz király udvari zeneszerzője volt, de e minőségében a fuvolavirtuóz uralkodót több, mint 300 fuvolaversennyel örvendeztette meg. A két mester műveiből hangzik el egy rövid válogatás. A koncerten közreműködnek: Szokody Anikó DLA zongoraművésznő, a nemzetközi koncertszínpadok keresett szólistája, valamint Bicskey Gábor, a debreceni Kodály Filharmonikusok szóló oboása, akit zenekara több alkalommal megválasztotta az „Évad művésze” díjazottjának, hazánk egyik kiváló muzsikusa.

Műsor:

Johann Joachim Quantz: Flötenkonzert in e-moll QV 5:124
Concerto in re minore per oboe, archi e cembalo RV 454
Concerto in re minore per 2 oboi, archi e cembalo RV 535

 

Műsorvezető és házigazda:
Sándor Ádám (oboa)

Közreműködik:
Szokody Anikó DLA (zongora)
Bicskey Gábor (oboa)

 

A belépés díjtalan!


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.