Hírek

10 feb
Hangverseny régi ismerősökkel
Kamarazenei esttel folytatódott az Universitas Hangversenysorozat, ahol egy régi oktató és egy korábbi hallgató is újra a Liszt terem színpadára állt.
08 feb
Jubilál a forint
A nemzeti fizetőeszköz kibocsátásának 70. évfordulója alkalmából rendez vándorkiállítást a Magyar Nemzeti Bank és a Debreceni Egyetem a Főépületben.
03 feb
Duplán díjazott Nagyerdei Víztorony
Rangos mezőnyben az ötödik helyezés mellett a Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját is megnyerte a Highlights of Hungary versenyen a Nagyerdei Víztorony. A népszerű programhelyszínt másfél éve varázsolta újjá a Debreceni Egyetem uniós forrásból.
25 jan
Matuz István tiszteletére
Országos Fuvolás Találkozóval köszönti professor emeritusát a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara január 28-án. A Kossuth-díjas fuvolaművész ebben a hónapban tölti be hetvenedik életévét.
23 jan
Megemlékezés és összefogás
Idén is megrendezte Debrecen Bálját az önkormányzat, az egyetem és az iparkamara. A szombati rendezvény megnyitóján résztvevők megemlékeztek a hétvégi tragédiában elhunytakról.
16 jan
Riói olimpiai pillanatok az egyetemen
Különleges kiállítás nyílt szombaton Derencsényi István fotós riói olimpián készült képeiből a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában. A kiállítást a hagyományos fotózás és a digitális technológia találkozása teszi még érdekesebbé.
19 dec
Karácsonyi hangulat a Díszudvaron
Két napra a mesterségek utcájává alakult át a Debreceni Egyetem Főépületének Díszudvara, ahol idén is közös ajándékkészítéssel készülnek advent idején a karácsonyra a néprajz szakos hallgatók.
08 dec
Okosak és kreatívak
A Kossuth Gyakorló három diákjának munkáiból nyílt kiállítás a gimnázium mini galériájában. A Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájában rendszeresen bemutatkozási lehetőséget kapnak a tehetséges tanulók.
30 nov
Koncert a könyvtárban
Zenés délutánra várták a könyv- és zenebarátokat a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár előterébe, ahol november 29-én a Zeneművészeti Kar hallgatói adtak koncertet.
29 nov
Ünnepi koncertet adnak a hallgatók
Jubileumát ünnepli a debreceni zenei felsőoktatás: december 6-án este különleges koncertet rendeznek a Zeneművészeti Kar Liszt termében.