Hírek

14 jan
Barabás György (1933-2019)
Életének 86. évében elhunyt Barabás György, az Általános Orvostudományi Kar Humángenetikai Tanszékének emeritus professzora. Barabás professzort a Debreceni Egyetem, az Általános Orvostudományi Kar és a Humángenetikai Tanszék saját halottjának tekinti.
21 dec
XVI. Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Találkozó és Verseny
A DE Zeneművészeti Kar Kamarazene Kabinetje és a Conservatory Alapítvány 2019. március 8 -10. között rendezi meg a XVI. Országos Dohnányi Ernő...
21 dec
Óévbúcsúztató a SONUS ütőhangszeres együttessel
Töltse velünk a Szilveszter délutánt! 2018. december 31-én 17.00 órakor a SONUS ütőhangszeres együttes tart koncertet a Debreceni Egyetem...
21 dec
Egyetemünk hírei az Alföld TV-n
MNB-elnök az egyetemen, szakmai versenyek, kitüntetések, TörDElő és adventi flashmob – a Debreceni Egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított decemberben is a Díszudvar magazin.
21 dec
Szavazzon a debreceniekre!
A Debreceni Egyetem is csatlakozott a városi összefogáshoz, amely a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató debreceni résztvevőit támogatja. A csoportos néptánc kategóriában most fellépő Debreceni Hajdú Táncegyüttesben hét egyetemista van.
17 dec
DESzínház a nemzetközi siker útján
A Debreceni Egyetemi Színház Vígkarma Társulata képviseli Magyarországot a 2019-es kanadai világtalálkozón, amelyet a legsikeresebb amatőr színházakat egyesítő világszervezet rendez.
17 dec
Félévzáró könnyűzenei gála
Könnyűzenei koncerttel zárták a szemesztert a Debreceni Egyetem speciális kurzusának résztvevői. A vasárnapi esti programon nemcsak a növendékek, hanem zenésztanáraik is színpadra álltak a Zeneművészeti Kar Liszt termében.
14 dec
Karácsonyi meglepetés
Különleges karácsonyi ajándékkal kedveskedik munkatársainak a Debreceni Egyetem: ingyenes belépőt biztosít dolgozói és családtagjaik számára december 20-án a ZeneTheatrum „Karácsonyi ének” című musical-előadására a Főnix Csarnokba.
12 dec
Karácsony a hagyományok jegyében
Idén is a népi kézművesség fennmaradt mesterfogásainak segítségével készültek a karácsonyi ajándékok és díszek a Bölcsészettudományi Kar Néprajzi Tanszék hallgatóinak jóvoltából.
10 dec
Karácsony a hagyományok jegyében
Néprajzosok karácsonyi ajándékkészítése, előadások, rendhagyó egyetemi nosztalgiatúra, könyvbemutató – hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Hagyományok Hetét december 10-12. között a Debreceni Egyetem Néprajzi Tanszéke.

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ