Hírek

25 máj
Klasszikus Gitárosok Debreceni Találkozója
A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara és a Canticum Novum Alapítvány 2018. augusztus 8-17. között rendezi meg a Klasszikus Gitárosok Debreceni Találk
24 máj
Főtárgy felvételi időpontok a 2018/2019. tanévben induló képzésekre
A 2018/2019. tanévre vonatkozó főtárgy felvételi időpontok pontos dátuma az alábbiak szerint alakul:
22 máj
Könnyűzene szólt három napon át
Teltház előtt, fantasztikus hangulatú gálakoncertet adtak a Zeneművészeti Kar könnyűzenei kurzusának résztvevői a Debreceni Egyetem Könnyűzenei Napjainak zárásaként. A háromnapos programsorozaton fellépett az Android, a Djabe és egy hallgatói gitárduó is.
15 máj
Könnyűzenei Napok
Az Android és a Djabe, valamint hallgatói együttesek és az első könnyűzenei kurzus résztvevői is fellépnek péntek, szombat és vasárnap este a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán. Az intézmény először rendez Könnyűzenei Napokat.
11 máj
Jótékonysági szimfonikus hangverseny
William Shakespeare Rómeó és Júliájának zenei adaptációját hallhatja a közönség a Debreceni Egyetem Nemzetközi Szimfonikus Zenekarának közreműködésével a DESZínház és a Zerophobia Csoport május 13-ai hangversenyén.
08 máj
Közművelődési pályázati felhívás
A Debreceni Egyetem és Debrecen M. J. Város Közművelődési Vegyesbizottsága pályázatot hirdet olyan közművelődési programok támogatására, amelyek..
08 máj
Tankcsapda a Könnyűzenei Központban
Már a záró gálakoncertre készülnek a Debreceni Egyetem első könnyűzenei kurzusának résztvevői. A fiatalok zenekari munkájába és felkészülésébe a véghajrában pillantottak be a Tankcsapda tagjai: Lukács Laci, Fejes Tamás és Sidlovics Gábor.
08 máj
Egyetemünk hírei az Alföld TV-n
Kiváló jelentkezési adatok, kancellári konferencia, új jégkorong szakosztály, jubileumok, adománygyűjtő akció, szakmai tanácskozások – a Debreceni Egyetem legfontosabb híreiről, eseményeiről tudósított áprilisban is a Díszudvar magazin.
02 máj
Az olasz kultúrát népszerűsítik
Csaknem egy évszázados hagyomány feltámasztásával újra megalakítja az Olaszbarátok Monti Körét a Debreceni Egyetem Olasz Tanszéke, hogy az oktató és tudományos munka mellett az olasz kultúra jelenlétét is erősítse Debrecenben.
02 máj
Mozdulat és zeneiség
Hogyan tudnak a zenészek testükön keresztül új készségeket fejleszteni – ezt célozza az amszterdami zeneakadémián oktató táncművész, Dezső Virág módszere. Magyarországon egyedül a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán tanítja „A Mozdulat Zeneiségét”.