„Színlapsztori” a DEENK-ben

2019, március 13 - 12:12
Új, szokatlan módon a kötetek borítószíne alapján összeállított könyvajánló várja mostantól kéthavonta az olvasókat a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárában. A tavasz jelképeként az első választott szín a zöld.

Szokatlan módon zöld színbe borultak a Bölcsészettudományi és Természettudományi Könyvtár előcsarnokában felállított könyvajánlóállványok – nem véletlenül, hiszen a DEENK munkatársai újdonságként „Színlapsztori” fantázianévvel a könyvborítók színe alapján csoportosítva kínálnak olvasnivalót.

- „Egy könyvet keresek, de nem tudom a címét, sem a szerzőjét, de a borító piros volt.” Ezt a mondatot a világ minden könyvtárosa hallotta már legalább egyszer, és ez adta az ötletet a legújabb könyvajánlónkhoz, amelyben a szivárvány színei alapján válogatunk olvasnivalót – mondta el a hirek.unideb.hu portálnak Petró Leonárd. A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár közönségkapcsolati főigazgató-helyettese hangsúlyozta: a színes könyvajánló azért is izgalmas, mert a borító színét hivatalosan nem használjuk a könyvek csoportosítására, így e szerint válogatva tartalmilag is egy nagyon színes összeállítást tudtak készíteni.

A válogatott ajánló mindig 50 kötetet tartalmaz, de az összetétel állandóan változik, hiszen ezek a könyvek is kölcsönözhetők, így pótlásukról – természetesen csak zöld színben gondolkodva – folyamatosan gondoskodnak a DEENK munkatársai.

Sajtóiroda - BZs
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ