Festményekkel nyugtatják a kicsiket

2020, július 10 - 13:11
A nyári gyakorlatukon elkészített akril festményeiket ajánlották fel a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium diákjai a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika intenzív osztályának. Az alkotásokkal oldják a kórházba érkező gyermekekben a feszültséget.

A művészeti iskola 10-11. évfolyamán tanuló diákok akril festményeit július 10-én, pénteken adták át a gyermekklinika intenzív osztályának. A képeket jól látható helyen állítják ki, így azok hangulatosabbá varázsolhatják az intézmény falait.

- Ez egy nagy ajándék a számunkra, hiszen, amikor a gyerekek bejönnek hozzánk, nagyon félnek, ezek az alkotások azonban megnyugtatják őket, oldják bennük a feszültséget és a szülők is el tudják terelni a figyelmüket – mondta el Szikszay Edit, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika intenzív osztályának vezetője.

A Kós Károly Művészeti Szakgimnázium tanulói két hetes nyári gyakorlatuk ideje alatt készítették el a hat darab festményt.  Az alkotás során figyelembe vették az osztály higiéniai előírásait, és ennek megfelelően választottak anyagot, valamint technikát, így a képek könnyen fertőtleníthetőek, tisztíthatóak, időtállóak.

Vargáné Szabadka Tünde, a szakgimnázium intézményvezetője kiemelte: a kezdeményezés fontos célja volt, hogy a gyerekek lássák munkájuk hasznosulását, és az empátiára is nagy hangsúlyt fordítsanak.

- Ez egy olyan lehetőség volt a számukra, mely révén az érzékenyítés művészete is hatással lehetett rájuk. Tíz diákunk vett részt a munkában, a nagyobb méretű alkotásokon egyszerre 4-5 tanuló dolgozott – tette hozzá.

Az ismert gyermekmeséket ábrázoló képeket felajánlásra készítették, így azokat véglegesen a DE KK Gyermekgyógyászati Klinika Intenzív osztályán állítják majd ki.

Sajtóiroda - BZ


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.