Nyári programok a DESzínházban

2020, július 7 - 10:49
Első alkalommal szervez nyári tábort július 6-10. között a Debreceni Egyetem társulata, a DESzínház. A 11 általános- és középiskolás fiatal egy hét alatt a színjátszás alapjai mellett az intézménnyel is megismerkedhet.

Az ötnapos összművészeti foglalkozás-sorozat középpontjában Babits Mihály: Jónás könyve című műve áll, de emellett helyzet-, mozgás- és beszédgyakorlatok szerepelnek a programban, amelyek helyszíne az Egyetemi Amfiteátrum és a Főépület Stúdió 111-es terme.


– Fontos számunkra, hogy ne csupán az egyetemi hallgatókkal, hanem a fiatalabb korosztállyal – leendő egyetemistákkal – is megszerettessük a színjátszást – mondta a hirek.unideb. hu portálnak Lakó Zsigmond. A DESzínház vezetője kiemelte: a színjátszás szakmai fortélyai mellett lehetőséget teremtünk arra is, hogy az egyetemmel is megismerkedjenek a tábor résztvevői, így amikor majd egyetemi hallgatóként érkeznek a Bölcsészettudományi Karra, ismerősként léphetnek be a Főépület kapuján.


Az egyhetes program július 10-én Mercs János, a debreceni Csokonai Színház művészének kurzusával és előadásával zárul.


A DESzínház nyári programjai nem érnek véget a tábor zárásával.


Július 14-én, kedden 19 órától a PerPillanat Playback Társulat: Karantémák címmel mutatkozik be a b24-DESz24 udvarán (Debrecen, Batthyány utca 24.), ugyanitt július 21-én, kedden 20 órától Papp István, a Csokonai Színház művésze és Szabó Krisztián közreműködésével Cseh Tamás est várja a zenekedvelő közönséget. A DESzínház társulata augusztus 6-án a Debreceni Egyetemi Amfiteátrumban lép színpadra.


Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.