Debreceni győzelem a Fiatal Tanárjelölt Karvezetők II. Országos Versenyén

2019, február 27 - 09:30
A szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában került megrendezésre a Kardos Pál Alapítvány által a hazai és a határon kívüli magyar nyelvű tanárképző...

...intézmények hallgatói számára meghirdetett karvezetőverseny 2019. február 23-24-én. A kétfordulós versenyen négy Kodály Zoltán és négy Kocsár Miklós kórusművet próbáltak és vezényeltek a versenyzők. Négy kiváló kórus közreműködött a versenyen: a szegedi Rókus Gyermekkar (vezetőjük Klement Ágnes), a Szegedi Tudományegyetem Vegyeskara (vez.: Kovács Gábor), a pécsi Kodály Zoltán Gimnázium Leánykara (vez.: Kertész Attila) és a szegedi Bartók Béla Nőikar (vez.: Valkai Dávid).

A zsűri tagjai Kutnyánszky Csaba DLA, karnagy, egyetemi tanár, a Zeneakadémia tanszékvezető tanára, Rozgonyi Éva Liszt-díjas karnagy és Szebellédi Valéria Liszt-díjas karnagy voltak.

A versenyen kiválóan szerepelt a két debreceni versenyző, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar ének-zene művésztanár – zeneelmélet-tanár szakának II. éves hallgatói.

I. díjat nyert   PALÁDI KRISZTINA
                          tanára Kabdebó Sándor, felkészülését segítette Berkesi Sándor

II. díjat nyert  BALÁZS GERGELY
                          tanára Török Ágnes

Paládi Krisztina a közreműködő egyetemi kórus különdíját is elnyerte, s mindketten meghívást kaptak a szegedi Bartók Béla Nőikar egy koncertjén való vezénylésre.

A versenyzők kórusmunkára történő felkészülését segítették intézményi kórusaink, valamint gyakorlókórusaink: a Nemes József vezette Lautitia Gyermekkar és a Kölcsey Kórus Tamási László vezetésével.

Köszönet a segítőknek, gratuláció a versenyzőknek!

  


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.