Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Férfikara

Művészeti vezető: Dr. Végh Mónika

Az együttes 2018 őszén alakult. Tagjai az intézmény szolfézs-zeneelmélet, egyházzene, valamint zongora és orgona szakos hallgatói. Létszáma húsz fő körül mozog.

Műsoruk változatos, a zenetörténet szinte minden korszakából igyekeznek meríteni, azonban előnyben részesítik a romantikus férfikari irodalom alkotásait és Kodály Zoltán ezen apparátusra komponált műveit.

Megalakulásuk óta főként egyetemi és városi rendezvényeken léptek fel, valamint 2019 tavaszán karnagyuk DLA doktori koncertjén működtek közre.
A Férfikar az egyetem gyakorló kórusaként funkcionál, minden szemeszterben segíti a karvezetés szakos hallgatók felkészülését vizsgahangversenyekre, diplomakoncertekre.

Frissítés dátuma: 2020.06.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.