Bárdos Szimpózium

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara és a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) 2022-ben ismét megrendezi szakmai találkozóját, a Bárdos Szimpóziumot. A találkozó programja zenepedagógiai előadásokat, bemutató tanításokat és kórushangversenyeket tartalmaz, valamint lehetőséget kínál a résztvevők tapasztalatcseréjére.

A szimpóziumon előadást tart majd Arany János, Bubnó Tamás, Horváth Zsolt, Kutnyánszky Csaba, Ordasi Péter, Ördög Mária, Spiegel Marianna, S. Szabó Márta, Török Ágnes, Váradi Judit és Zombola Péter.

Bemutató tanítások lesznek a Napraforgó Waldorf Általános Iskola, a Nyíregyházi Kodály Iskola és a Debreceni Zenede diákjaival; Balogh Jázmin, Szilágyiné Botos Mária és Végh Mónika vezetésével.

A hangversenyeken Debrecen kiváló együttesei lépnek fel: a Szivárvány Gyermekkar, a Lautitia Gyermekkar és Ifjúsági Vegyeskar, a Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskar és Szimfonikus Zenekar, valamint a Zeneművészeti Kar Bárdos Leánykara, Canticum Novum Kamarakórusa és Férfikara. Karnagyok: Deli Gabriella, Nagy Máté, Nemes József, Török Ágnes, Vasné Katona Adrienne és Végh Mónika.

Pénteken este a Szent Efrém Férfikar ad egész estés koncertet.

Figyelmükbe ajánljuk a vasárnap reggeli szekcióüléseinket, ahol két tankönyvsorozat: a Hangok világa átdolgozott kötetei, valamint az új ének-zene tankönyvek ismertetése várja majd a kollégákat a szerzők – Kosztándy  Réka, Petrigán Erzsébet, Papp Károlyné, Szigetiné Horváth Zsuzsanna, Spiegel Marianna, Czirfuszné Zapotoczky Csilla, valamint Lakner Tamás – közreműködésével.

A Szimpóziumra várjuk az alsó- és középfokú ének-zene oktatás, az egyházzene-tanítás, a szolfézs- és zeneelmélet-oktatás és a kórusvezetés szakembereit, valamint az e hivatásra készülő fiatalokat. A találkozón mint nem akkreditált továbbképzésen való részvételről igazolást adunk.

A Szimpózium programja 2022. április 1-én 14 órakor kezdődik és április 3-án délben ér véget. Helyszíne a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Liszt terme (Debrecen Nagyerdei körút 82.).

A rendezvény támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete.

A részvételi díj 5.000,- Ft, szállást és étkezést kedvezményes áron, külön térítés ellenében tudunk biztosítani.

PROGRAMTERV

JELENTKEZÉSI LAP

Jelentkezési határidő: 2022. március 1.

További információ:

 

Végh Mónika
tanszékvezető

S. Szabó Márta
egyetemi docens


BÁRDOS SZIMPÓZIUMOK – 16 zenei írás

 

A 2020 és 2021 tavaszán a pandémia miatt elmaradt szimpóziumok tervezett előadásai, valamint egyéb zenei írások kaptak helyet abban a kötetben, mely megtalálható honlapunk KUTATÁS → KIADVÁNYOK rovatában.

A kötet szerzői: Ittzés Mihály, Mindszenty Zsuzsánna, Brückner Huba, S. Szabó Márta, Spiegel Marianna, Kovács Szilárd Ferenc, Kissné Mogyorósi Pálma, Nagy Máté, Arany János, Fógel-Veres Anett, Szabó Soma, Zombola Péter, Mike Ádám, Tóth Lilla, Szesztay Zsuzsa, Végh Mónika.

 

 

 


 

   

Frissítés dátuma: 2022.03.28.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.