Hírek

18 okt
Nyílt Napok a Zeneművészeti Karon: november 21-22.
E két napon minden érdeklődő előtt nyitottak a Zeneművészeti Kar összes főtárgy órái, kórus és zenekari próbái, valamint más szakmai órák.
17 okt
Megnyílt a DOLCE Debrecenben
Az olasz nyelv hete keretében a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Olasz Tanszékének közreműködésével nyílt meg kedden az Ifjúsági Házban a DOLCE, vagyis a Debreceni Olasz Centrum.
16 okt
Egyetemi színjátszók Debrecenben
A Debreceni Egyetem október 16-20. között hatodik alkalommal ad otthont az Egyetemi Színjátszó Találkozónak, azaz a DESZTVI-nek. A programok már kedden megkezdődnek a B24-ben a MALTER Filmfesztivál eseményeivel.
15 okt
Országos Fagottverseny Keszler György emlékére
A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara és a Conservatory Alapítvány országos „Keszler György Emlékversenyt”...
15 okt
Kamarazenei esttel indul az Universitas hangversenysorozat
Selmeczi Gábor - hegedű, ifj. Major István - gordonka, valamint Báll Dávid - zongora hangversenye nyitja az Universitas-Debrecen hangversenysorozat...
10 okt
Orvosok a zenében
Ingyenes koncerttel folytatódik pénteken a százéves debreceni orvosképzés jubileumi eseménysorozata. Az „Orvosok a zenében” című hangversenyen a Debreceni Egyetem muzsikáló orvosai és hallgatói kórusa is fellép a Zeneművészeti Kar Liszt termében.
27 szep
Debreceni siker a nemzetközi énekversenyen
Harmadízben került megrendezésre Érsekújváron a Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekverseny 2018. szeptember 21-23. között.
25 szep
Ütőseink nemzetközi sikere Olaszországban
A Nemzetközi Ütős Szervezet 16. alkalommal rendezte meg Nemzetközi Ütőhangszeres Versenyét szeptember 17-23. között az olaszországi Montesilvanoban.
21 szep
Elhunyt Sziki Gusztáv
Életének 90. évében, 2018. szeptember 11-én elhunyt Sziki Gusztáv agrármérnök professzor, a jogelőd Debreceni Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar egykori dékánja, számos díj és kitüntetés birtokosa.
17 szep
Nemzeti köszöntő
Tradicionális magyar ételekkel, italokkal és néptánccal köszöntötték az őszi félévre érkezett külföldi hallgatókat pénteken a Debreceni Egyetemen.

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ