Hírek

17 dec
Félévzáró könnyűzenei gála
Könnyűzenei koncerttel zárták a szemesztert a Debreceni Egyetem speciális kurzusának résztvevői. A vasárnapi esti programon nemcsak a növendékek, hanem zenésztanáraik is színpadra álltak a Zeneművészeti Kar Liszt termében.
14 dec
Karácsonyi meglepetés
Különleges karácsonyi ajándékkal kedveskedik munkatársainak a Debreceni Egyetem: ingyenes belépőt biztosít dolgozói és családtagjaik számára december 20-án a ZeneTheatrum „Karácsonyi ének” című musical-előadására a Főnix Csarnokba.
12 dec
Karácsony a hagyományok jegyében
Idén is a népi kézművesség fennmaradt mesterfogásainak segítségével készültek a karácsonyi ajándékok és díszek a Bölcsészettudományi Kar Néprajzi Tanszék hallgatóinak jóvoltából.
10 dec
Karácsony a hagyományok jegyében
Néprajzosok karácsonyi ajándékkészítése, előadások, rendhagyó egyetemi nosztalgiatúra, könyvbemutató – hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Hagyományok Hetét december 10-12. között a Debreceni Egyetem Néprajzi Tanszéke.
09 dec
Gratulálunk a XIV. Országos Klarinétverseny díjazottjainak
14. alkalommal került megrendezésre 2018. december 8-án a felsőoktatási intézmények hallgatói számára hirdetett országos klarinétverseny a...
03 dec
Zenés Science Café
„A zene fejlődése kezdetektől napjainkig” címmel hallhatnak előadást az érdeklődők az egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozata, a Science Café évzáró rendezvényén szerdán.
03 dec
Debreceni trombitás sikerek
Elhozták a harmadik helyezést, a különdíjat és egy dicséretet a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói a Varasdy Frigyes 10. Országos Egyetemi Trombitaversenyről. A zsűri elnöke maga Varasdy Frigyes trombitaművész volt.
29 nov
Kitüntetés a zongoraművésznek
A Tankó Béla Emlékdíjat idén első alkalommal egy művészettel, művészet oktatásával foglalkozó professzornak ítélte oda a Debreceni Egyetem Szenátusa. A kitüntetéssel a Zeneművészeti Kar professzora, Duffek Mihály munkásságát ismerték el. A díjazottat ünnepségen köszöntötték tisztelői.
28 nov
A szaxofon napjai Debrecenben
A Ljubljanai Zeneakadémia professzorától tanulhatnak azok a növendékek, akik részt vesznek az Országos Szaxofonos Találkozón a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán. A csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvény egy különleges koncertet is tartogat.
22 nov
Koltay Klára 1957-2018
Életének 62. évében elhunyt Koltay Klára. A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár főigazgató-helyettesét az intézmény saját halottjának tekinti.

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ