Hírek

25 feb
Fagottverseny – 15 év után újra
Keszler György emléke előtt tisztelegve rendezett országos fagottversenyt a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara. Legutóbb 15 évvel ezelőtt volt hasonló megmérettetés a fúvós hangszer magyar felsőoktatási intézményekben tanuló növendékei számára.
21 feb
Irodalmi ecsetvonások
Olvasmányélmények ihlette képzőművészeti alkotásaikkal mutatkoztak be szerdán a magyar széppróza napja alkalmából a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium diákjai a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárában (DEENK) rendezett kiállításon.
11 feb
Leövey András (1926-2019)
Életének 93. évében elhunyt Leövey András professor emeritus, a belgyógyászat kiemelkedő képviselője, a Debreceni Orvostudományi Egyetem egykori rektora, a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Klinikájának 68 éven át hűséges munkatársa. Leövey professzort a Debreceni Egyetem saját halottjának tekinti.
05 feb
Korponay Béla (1928-2019)
Életének 92. évében elhunyt Korponay Béla, az MTA doktora, a Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézetének emeritus professzora. Korponay professzort a Debreceni Egyetem, a Bölcsészettudományi Kar és az Angol-Amerikai Intézet saját halottjának tekinti.
01 feb
Tőgyi Sándor (1948-2019)
Életének 71. évében, 2019. január 27-én elhunyt Tőgyi Sándor okleveles agrármérnök, a jogelőd Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Nyíregyházi Kutató Intézetének egykori igazgatója. Tőgyi Sándort a Debreceni Egyetem és az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság saját halottjának tekinti.
25 jan
Szélesedik a zenei repertoár
Szeptembertől tovább bővül a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának képzési palettája a mester és a rövid ciklusú képzések terén. Az ország második legnépesebb zenei felsőoktatási képzőhelyén az elmúlt évek fejlesztései révén már profi lemezfelvételek is készülhetnek.
23 jan
Egyetemi díjazott a kultúra napján
Debrecen Kultúrájáért Díjat vehetett át kedden, a magyar kultúra napján a Déri Múzeum Munkácsy-termében rendezett ünnepségen Váradi Judit zongoraművész, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának egyetemi docense.
18 jan
Művészeti kutatás indul
Az általános iskolás tanulók kötelező tanórán kívüli művészeti tevékenységét és a művészeti rendezvényeken való részvétel lehetőségeit vizsgálja a Debreceni Egyetem zenepedagógiai kutatócsoportja a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával.
16 jan
Klasszikus Gitárzenekarok XI. Debreceni Fesztiválja
Az elmúlt évek sikeres rendezvényei után a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar tizenegyedik alkalommal 2019. április 5-6. között rendezi meg a...
15 jan
Gratulálunk az elismeréshez
Bekker Gyula, a DE Zeneművészeti Kar Fúvószenekarának és a Bekton Ifjúsági Fúvószenekar karmestere 2018. december 22-én vehette át...

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ