Hírek

22 Mar
Gyógyító bábjáték
Duda, mandolin, kaval, kantale és egyéb hangszerek kíséretében mutatta be legújabb sikerdarabját a Vojtina Bábszínház a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika gyermekhematológiai osztályán a beteg gyerekeknek.
17 Mar
Ütős sikerek
Országos ütőhangszeres versenyt nyertek a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának és Általános Iskolájának tehetséges diákjai.
16 Mar
Az Odüsszeiát hozza el a DESZínház
Kirké avagy kalandozások a disznóólban címmel lép legközelebb színpadra a Debreceni Egyetemi Színház társulata. A darab az Odüsszeia egyik állomását dolgozza fel, az előkészületek pedig egészen 2015 decemberéig nyúlnak vissza.
14 Mar
Gratulálunk az elnyert ösztöndíjhoz
Lengyel Erik klasszikus ütőhangszer előadóművész szakos hallgatónk elnyerte az Universitas Alapítvány ösztöndíját.
13 Mar
Gratulálunk az elismeréshez
Hidas Frigyes-díjban részesült Bekker Gyula, a DE Zeneművészeti Kar Fúvószenekarának vezetője
10 Mar
Jubileumi Campus világsztárokkal
The Prodigy, Alle Farben, Charlott Boss – világhírű fellépők az idén 10 éves Campus Fesztiválon. Kelet- Magyarország legnagyobb könnyűzenei rendezvényén a Debreceni Egyetem is már a nulladik naptól várja a fesztiválozókat.
08 Mar
Olasz irodalmi csemege Debrecenben
A fantázia és a fantasztikum Giuseppe Bonaviri írásművészetében címmel rendez kétnapos nemzetközi konferenciát a Debreceni Egyetem Olasz Tanszéke. A rendezvény központi témája a közelmúltban elhunyt szicíliai író munkássága.
06 Mar
Dohnányi verseny: íme a nívódíjasok
Zenével telt meg a hétvégén a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara, most rendezték ugyanis a XIV. Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Találkozót és Versenyt. A rangos eseményre Szegedről, Győrből és Miskolcról is érkeztek hallgatók.
06 Mar
Egyetemünk hírei az Alföld TV-n
Rektorválasztás, InterTalent, megállapodás a Ganzzal, együttműködés a Magyar Nemzeti Bankkal, Buzánszky Kupa – az egyetem legfontosabb eseményeiről tudósított februárban is a Díszudvar magazin.

v1.0-alpha95