Hírek

03 Apr
Ünnepi készülődés
Berzselt tojás, pompon csibe, krepp rózsa - közös ajándékkészítéssel hangolódnak a húsvéti ünnepekre a Debreceni Egyetem néprajz szakos hallgatói.
03 Apr
Szászvárosi Sándor régizene mesterkurzusa
Szászvárosi Sándor, a magyarországi viola da gamba oktatás megteremtője és elindítója tart mesterkurzust a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán.
01 Apr
Átadták a Szesztay Zsolt Emlékdíjat
Idén Lukács Elek, V. évfolyamos ének-zene művésztanár – zeneelmélet-tanár, karvezetés specializáció szakos hallgató nyerte el a díjat
30 Mar
Alázatról és sikerről az egyetemen
A magyar öttusasport történetének egyik legnagyobb alakja, az olimpiai bajnok Balczó András, a Nemzet Sportolója sportról és akaraterőről beszélt az Olimpiai Akadémia programsorozat legutóbbi előadásán a Debreceni Egyetemen.
28 Mar
Nemcsak sokszínű, finom is a DE
A tervezettől eltérően egy héttel később, május 5-én tartják meg az International Food Day-t a Debreceni Egyetemen. A szervezők az időjárási előrejelzések miatt döntöttek a programváltozásról.
28 Mar
Kodály Zoltán előtt tisztelegnek
Ünnepi kórushangversenyt rendez a zeneszerző születésének 135., valamint halálának 50. évfordulója alkalmából a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara március 31-én, pénteken.
28 Mar
Gratulálunk a karvezető versenyen elért eredményekhez
Valkai Dávid a kétfordulós megmérettetés döntőjébe jutott, Tóth Donát az elődöntőben nyújtott teljesítménye alapján a KÓTA különdíját kapta.
27 Mar
„Színház az egész világ"
William Shakespeare szavait mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a színházi világnap alkalmából egy délutánra színpaddá változott a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára is.
23 Mar
Versünnep a Balásházyban
Kányáditól Villonig – idén először szerepelt műfordítás, és érkezett határon túli résztvevő a Debreceni Egyetem pallagi gyakorlóiskolája által szervezett vers- és prózamondó versenyre.
23 Mar
Fiatal irodalmárok fóruma
Önfejlesztő irodalomról, háború által megváltozott személyiségekről, illetve a bántalmazás és a rabszolgatartás kapcsolatáról tartottak előadást a Debreceni Egyetem PhD-hallgatói a szerdai tanácskozáson.

v1.0-alpha95